2016. máj 23.

Ajánlók (workshop beugró) - Ulysses nappalija

írta: A Tánc Fesztiválja
Ajánlók (workshop beugró) - Ulysses nappalija

A fesztivál ideje alatt Nánay István vezetésével kritikai workshop is színesíti majd a programokat. Délelőttönként 11 órától nyilvános szakmai beszélgetések lesznek az előadók részvételével.

A workshop részeként a Pannon Egyetem magyaros és színháztudományis hallgatói kritikákat írnak az előadásokról, valamint blogot vezetnek érzéseikről, benyomásaikról.

A jelentkezőknek beugróként a fesztivál előadásai közül három, szabadon kiválasztott produkcióról ajánlót kellett írniuk. Az írásokat a Tánckritika.hu közölte.

Az előadás-ajánlókat rövid video-trailerek alapján kellett megírni. A jelentkezők az alábbi előadások mozgóképes ajánlóinak linkjeit kapták meg:

Fitos Dezső Társulat: A Láda titka

Szegedi Kortárs Balett: Moderato Cantabile

Tünet Együttes: Sóvirág

Artus – Goda Gábor Társulata: Ulysses nappalija

Vörösmarty Színház: Pillangó

Movein Mission (Duda Éva Társulat): Virtus

Közép-Európa Táncszínház: Mind1

Forte Társulat: Irtás

Fehér Ferenc: Helló, Zombi!

A workshopot a Tánckritika.hu és a SÉD Folyóirat is támogatja.

 

ARTUS-GODA GÁBOR TÁRSULAT - ULYSSES NAPPALIJA (május 24. - 22:00 - Színházkert)

 

Artus Társulat – Ulysses nappalija
Ott vagy benne Te is, én is. Mindenki, aki részt vesz az előadáson. De nem csak képletesen, szó szerint benne ülsz az előadásban, egy kényelmes fotelban, s nézed, hogy mi történik körülötted, vagy épp mi történik veled…? Az Artus Társulat 2011-es, Ulysses nappalija című darabja a nézőket bevonva válik egésszé. Igaz, ők többnyire „csak” jelenlétükkel adnak hozzá bármit is a történésekhez, de ez éppen elegendő. Mint ahogy az élet bármely területén is. Az előadás folyamán az életből kiragadott jelenetek részesei lehetünk. Az egészen tragikustól az abszurdon keresztül a komikusig minden megtalálható. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Az előadás alapjául egyébként HoméroszOdüsszeiája, illetve James Joyce Ulysses című regénye szolgált. Ez utóbbi főszereplője Leopold Bloom, s az ő életébe tekinthetünk bele. Ezáltal azonban az egész mai társadalmat is megismerhetjük, s részesei lehetünk egy utazásnak: az életnek.
Nagy Petra

Szólj hozzá

ajánló workshop Goda Gábor Ulysses nappalija